СЕРВИЗ WEB ОЩЕ ПРОМОЦИИ
BG

Facebook и какво ще е новото през 2015

Последна промяна: 2015-01-27 14:23:42

Здравейте,

 

Нека да наречем този пост просто бюлетин с това какво ще се промени през 2015.

Като за начало за потребителите се предлага възможността за още по голям контрол върху това какво да излиза на стената им и кой може да споделя на тяхната стена. Ще имаме контрол и върху това, което споделяме. Ще можем да избираме кой да го вижда и кой да не.

За бизнес страниците ще настъпи малко суматоха. От 1 Януари 2015 вече няма да има органично показване на постове и статии и ако някой специално не се е абонирал да бъде известяван от "Get Notifications", тогава ще се забележи един спад в посещаването на страницата ви и четенето на постовете ви. Най-добрият начин ще бъде да обясните на последователите си, че трябва допълнително да се абонират за вашата страница, или другия вариант е да ползват "Pages Feed", но за предпочитане е да са абонирани. Друга новина е че facebook ще наблегнат основно на платените реклами тази година, като обещават всяка реклама да достига по-лесно и бързо до групата за която е насочена.

Това е относно добрите промени.

Лошата новина, която имаме да споделим с вас е, че от 1 Януари 2015 година всички рекламни агенции и рекламодатели ще имат информация за вас и какви са ви навиците. Вече няма да се изисква да потвърждаваме и за споделяне на нашата информация с трети лица. Facebook обещават, че никой няма да може да вижда повече от снимката и името ви, но също така се споменава, че при поискване от трети лица не е проблем с тях да споделят всичко за вас. От личната информация, която сте въвели до постовете и коментарите ви, включително всички снимки и всички локации на които сте се отбелязали, че сте. За какъв период от време назад могат да споделят тази информация, не се казва. Но има загатване, че големите рекламни агенции могат да получат до тази информация, за да могат да правят по-добри статистики и по-прецизно да избират групите за рекламите си. От една страна това не е толкова лошо, ще означава по-малко спам по стените ни, но от друга страна и лично мен ме притеснява този факт. Защо? Защото освен рекламните агенции достъп до тази информация ще имат и всички държавни агенции. Тук можете сами да си развихрите фантазиите. Макар и достъпът да бъде след решение на facebook, смятам, че същите започват да ни ползват изцяло за печалбарство.

Как можем да избегнем това скрито споделяне на личната ни информация, за сега не е упоменато. Най-добрият вариант ще е да спрете да се отбелязвате къде сте ходили и какво сте правили. Да се съобразявате какви статуси споделяте, какви коментари оставяте и какви снимки и видео клипове качвате. Но като цяло, ако не ви пука за това, че някой печели с вашата лична информация, не се притеснявайте, те ще забогатяват още повече, вие ще си останете все така зависими от тях и всичко ще е наред. :)

 

Леко и безпроблемно сърфиране във facebook и интернер. ;)